Bola som nakupovať a natrafila som na peknú cviklu. Zároveň som mala chuť na šalát. A tak som spojila dohromady tieto dve veci a vznikol tento ľahký šalát. Ja som tento šalát jedla samotný, iní (mäsožravci 🙂 ) si ho dali s mäsom, čiže si ho dali ako prílohu.


Cviklový šalát
Porcie: 4 ľudí
Ingrediencie
- 150 g bieleho jogurtu
- 100 ml majonézy
- 4 ks zemiaky
- 2 ks cvikly
- 2 ks kyslé uhorky
- 1 ks cibuľa
- 4 vajcia
- sterilizovaná kukurica p.p
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
- Uvaríme cviklu vo vode a necháme vychladnúť. Potom ošúpeme a nastrúhame alebo nakrájame na malé kocky.
- Zemiaky a vajcia tiež uvaríme a ošúpeme.
- Do misky buď nakrájame alebo pretlačíme zemiaky a vajcia, pridáme prichystanú cviklu, nakrájame nadrobno uhorku a cibuľu. Pridáme jogurt a majonézu (kto nechce majonézu môže jogurt). Šalát premiešame, posolíme, pokoreníme.
- Môžeme podávať ako samostatné ľahké jedlo alebo ako prílohu.