Veľmi mi chutila tá chuť hrášku s mätou, hneď som sa do tejto kombinácie zamilovala a začala som hľadať, ako urobiť túto polievku, presne tá chuť sa mi podarila asi až na 3 krát.
Tak Vám tento recept, ktorý chutí mne, ponúkam.


Hrášková polievka s mätou
Porcie: 6 ľudí
Ingrediencie
- 750 g mrazeného alebo čerstvého hrášku
- 1 l zeleninového vývaru
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 čl olivového oleja
- 1 čl masla
- 1 ks cibuľa
- hrsť lístkov čerstvej mäty
- muškátový oriešok
- strúhaný syr a/alebo opražený chlieb
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
- V hrnci si mierne rozohrejeme olej a maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do zlatista.
- Následne zalejeme vývarom a necháme prísť k varu.
- Pridáme hrášok, mätu, pridáme soľ, korenie a varíme cca 20 minút.
- Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu, nastrúhame trocha muškátového orieška a ešte necháme prevrieť.
- Ja mám rada, keď tam sem tam je aj kúsok hrášku.
- Do polievky môžeme dať opražený chlebík alebo moje deti majú radi strúhaný syr.
- Túto, resp. podobnú polievku som jedla v jednej reštaurácii.