Niekedy dávno som raz ochutnala guľky, ktoré mali zvláštnu chuť, veľmi mi chutili, ale ďalej som nepátrala, z čoho boli. Keď som rozmýšľala, aké jedlo urobiť z mäty, napadli ma mäsové guľky a pridať do nich mätu. A našla som moje guľky 🙂



Mäsové guľky s mätou
Porcie: 6 ľudí
Ingrediencie
- 750 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa
- 1 ks cibuľa
- hrsť mätových lístkov
- malé guličky syra
- mletá škorica
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup
- Dáme si rozohriať rúru na 200 stupňov.
- Do misky dáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu a nadrobno nasekané lístky mäty.
- Pridáme soľ, korenie, mletú škoricu medzi prsty a všetko dobre premiešame.
- Pekáč si vymastíme olivovým olejom.
- Z mäsovej zmesi robíme guľky, do stredu guľky vložíme syr.
- Guľky poukladáme do pekáča a dáme piecť do rúry cca na 30minút.