Aký cheesecake by sme si dnes urobili? Narazila som na pistáciovú pastu a pistácie, tak si upečieme pistáciový cheesecake. Je to jeden z 50 cheesecake z mojej knižky zo strany 76. Pistácie rastú na strome zvanom pistácia pravá. Sú významným zdrojom energie, bielkovín, zdravých tukov. Obsahujú veľa vlákniny, minerálov, vitamínov, antioxidantov. Tak poďme na to, zamaškrtíme si a ešte budeme mať z toho aj osoh.



Pistáciový cheesecake
Porcie: 12 ľudí
Ingrediencie
Korpus:
- 280 g maslových sušienok
- 125 g masla
Plnka:
- 750 g mascarpone
- 100 g bielej čokolády
- 80 g práškového cukru
- 4 PL kukuričného škrobu
- 3 PL nasekaných pistácií
- 2 PL pistáciovej pasty
- 4 vajcia
- 1 sladené kondenzované mlieko
Poleva:
- 200 g kyslej smotany
- 180 g práškového cukru
Postup
- Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. V mixéri rozmixujeme sušienky, pridáme rozpustené maslo. Zmes utlačíme na dno tortovej formy a dáme vychladiť do chladničky.
- V miske zmiešame mascarpone, práškový cukor, vanilkový cukor, sladené kondenzované mlieko, kukuričný škrob, rozpustenú bielu čokoládu, pistáciovú arómu, nasekané pistácie a po jednom vajcia.
- Zmes dáme na korpus a dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 160 st. na cca 60 min. Vhodné je do spodnej časti rúry dať plech s vodou. Po upečení sa stred ešte trasie, ale to je v poriadku. Rúru po upečení vypneme a otvoríme, necháme vychladnúť.
- Najlepšie na druhý deň (alebo aspoň po vychladnutí) urobíme polevu. Zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a rovnomerne rozotrieme na povrch cheesecaku.
- Na záver dozdobíme rozdrvenými neslanými pistáciami, ev. aj celými a môžeme ev. aj pistáciovou čokoládou