Dostala som chuť na niečo sladké. Nevedela som, čo by som upiekla. No narazila som v záhrade na rebarboru a bolo rozhodnuté. Rebarbora obsahuje veľa vitamínov, minerálov, má veľa prospešných účinkov pre organizmus, aj keď treba byť opatrní pri tehotných ženách a malých deťoch. Viac o rebarbore na blogu.



Rebarborový závin
Porcie: 10 ľudí
Ingrediencie
- 3 stonky rebarbory
- 500 g hladkej múky
- 300 g masla
- 300 ml mlieka
- 6 PL kryštálového cukru
- 6 PL strúhanky
- 3 ks vanilkového cukru
- 3 ks jablká
- 1 vajce
Postup
- V miske si zmiešame múku, maslo a mlieko do homogénnej hmoty. Dáme na cca 30 minút odstáť do chladničky.
- Medzitým si ošúpeme rebarboru a nakrájame na cca 1cm kúsky. Jablká si ošúpeme a nastrúhame na strúhadle najemno.
- Rozohrejeme rúru na 160 stupňov.
- Cesto si rozdelíme na 3 diely. Cesto rozvaľkáme na tenko, posypeme strúhankou (alebo rozdrvenými keksíkmi), rovnomerne rozložíme rebarboru, posypeme jablkami, cukrom a vanilkovým cukrom a zrolujeme.
- Dáme na plech, kde sme predtým dali papier na pečenie. Rovnaký postup zopakujeme aj s druhými dvoma cestami.
- Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť do predhriatej rúry cca na 30 minút do zlatista.
- Po upečení posypeme práškovým cukrom.