Rybu by sme mali jesť aspoň dvakrát za týždeň. Nie vždy máme tú možnosť. Mám rada tuniaka v oleji, vždy sa aspoň jedna konzerva doma nájde. Prihodíme pár surovín navyše a máme super nátierku. Keď sa nám podarí k tomu upiecť ešte aj čerstvý kváskový chlebík, máme raňajky ako lusk.



Rybacia nátierka
Porcie: 4 ľudí
Ingrediencie
- 1 konzerva tuniaka v oleji
- 250 g philadelphia
- 125 g masla
- 1 čl horčice
- 3 vajcia
- 1 cibuľa
- čierne mleté korenie
- soľ
Postup
- Uvaríme si vajíčka natvrdo a necháme vychladnúť.
- Cibuľu si nakrájame nadrobno.
- Následne dáme cibuľu do misky spolu s obsahom tuniakovej konzervy aj s olejom, nadrobno nasekaných vajíčok, masla, philadelphie, posolíme, okoreníme.
- Necháme aspoň hodinu odležať v chladničke.