Vo vyvýšených záhonoch mám zasadený špenát, ktorý len rastie, rastie… A čo narýchlo uvariť, aby človek nestrávil celý deň v kuchyni? A pritom to bolo aj zdraviu prospešné? Toto je ideálny recept.



Zapekané cestoviny so špenátom
Porcie: 5 ľudí
Ingrediencie
- 2 hrste špenátu
- 500 g cestoviny
- 250 g strúhaného syru
- 65 g maslo
- 250 ml smotany na šľahanie
- 5 ks strúčikov cesnaku
- 1 PL hladkej múky
- 1 vajce
- 1 cibuľa
- voda na varenie cestovín
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Dáme si variť vodu na cestoviny, kde sme pridali soľ.
- Keď začne voda vrieť, vložíme cestovinu, premiešame a keď začne znova vrieť, odrátame čas, ktorý je napísaný na obale.
- Po uvarení scedíme.
- Kým sa nám cestovina varí, pripravíme si špenát.
- Na masle si upražíme nadrobno nasekanú cibuľku.
- Potom pridáme špenát, soľ, čierne korenie, pretlačený cesnak.
- Varíme cca 10minút od bodu varu. Rozmixujeme ponorným mixérom, potom pridáme smotanu na šľahanie v ktorej sme rozmiešali 1 PL hladkej múky a vajce a necháme prevariť.
- Následne do tejto zmesi primiešame cestovinu.
- Zapekaciu misu si vymastíme olivovým olejom, nalejeme zmes, zarovnáme a posypeme strúhaným syrom.
- Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
- Keď je cestovina zapečená dozlatista, máme hotovo.