SEARCH BY CATEGORY
SINGLE COLUMN/SIDEBAR LAYOUT
BlogŠpenát
Špenát je listová zelenina ktorá pochádza z Ázie a patrí medzi veľmi zdravé potraviny. Nechcem, aby z Vás bol Pepek námorník, ale bola by som rada, keby ste si prečítali, ako je špenát pre nás prospešný. Z detstva máme väčšina rôzne skúsenosti s jedlami s obsahom špenátu, len ojedinele sa nájde niekto, kto ho už vtedy miloval. Špenát má veľmi dôležitú…
BlogMäta
Mäta je rastlina z čeľade hluchavkovitých. Pomenovanie mäty má pôvod v gréckej mytológii. Minta bola nymfa, do ktorej sa zaľúbil boh podsvetia Hádes. Keď sa o tom dozvedela jeho manželka, premenila Mintu na voňavú bylinu. Mäta je mrazuvzdorná rastlina, ktorá sa využíva v rôznych formách. Typickú chuť a vôňu tejto rastline dodáva mentol, ktorý má viac účinkov na zdravie. Obsahuje…
BlogCvikla
Cvikla alebo repa červená je úžasná potravina bohatá na vitamíny B, C, E, obsahuje veľké množstvo minerálnych látok, železa, draslík, vápnik, horčík, jód, zinok, mangán, rubídium, cézium, foláty. Cvikla si zaslúži našu pozornosť, pomáha nášmu zdraviu a kráse. Vieme si ju zadovážiť v každom ročnom období. Vieme si ju aj vypestovať sami. Často sa používa aj pri…
BlogŽihľava dvojdomá
Žihľava obsahuje veľa liečivých súčastí. Žihľavový čaj posilňuje imunitu, znižuje hladinu cukru v krvi, podporuje chudnutie, podporuje vylučovanie kyseliny močovej, znižuje tlak, lieči kožné problémy, priaznivo pôsobí na pečeň a žlčník, obsahuje železo, je močopudná, preto sa využíva aj pri zápaloch močových ciest, proti vypadávaniu vlasov (buď odvar, alebo tinktúra), znižuje zápal ďasien a má mnoho ďalších účinkov.…
BlogRebarbora
Rebarbora pochádza z Ázie. Rebarbora patrí k najzdravším druhom zeleniny. Listy tvoria prízemnú ružicu, čepele môžu byť široké až 40 cm. Obsahuje vysoký obsah kyseliny citrónovej, jablčnej a šťaveľovej, vitamín C, vitamín K, vitamín A, B3 niacín, B5 kyselinu pantoténovú, B9 kyselinu listovú, luteín, triesloviny, pektín, glykozidy, minerály –draslík, horčík, vápnik, železo, sodík, mangán, meď, jód. Má veľa…