Späť

Parížsky šalát

Porcie: 10 ľudí

Ingrediencie

  • 400 g liptovskej salámy
  • 250 g kyslej smotany
  • 400 g majonézy
  • 3 veľké kyslé uhorky
  • 2 ks vajcia
  • 2 ks cibule
  • 1 konzerva hrášku

Nálev:

  • 1 čl oleja
  • 1 čl horčice
  • 2 čl worčestrovej omáčky
  • 4 čl práškového cukru
  • 2 čl octu
  • čierne korenie p.p
  • soľ p.p

Postup

  • Pripravíme si nálev zmiešaním oleja, horčice, omáčky, cukru a octu.
  • Liptovskú salámu si nakrájame na drobné rezančeky a dáme do misky.
  • Pridáme k tomu uhorky nakrájané na drobné kúsky, nadrobno nakrájanú cibuľu a natvrdo uvarené vajcia. Pridáme sterilizovaný hrášok a vopred pripravený nálev. Primiešame smotanu a majonézu.
  • Dochutíme mletým čiernym korením a soľou podľa chuti.