Blíži sa koniec roku. Stretne sa rodina, kamaráti. Prichystáme si výborný parížsky šalát. Šalát si vieme dať do jednej veľkej misy, odkiaľ si každý naberie podľa chuti. Ale ja som začala robiť poháriky. Pekne ich naplním, dozdobím salámou, šunkou, syrom, vajíčkom, paradajkou, hroznom, šalátom, tyčinkami, jednoducho čo doma nájdete. Keď k tomu upečiete domáce rohlíky alebo bagetu, myslím, že nikto neodolá.



Parížsky šalát
Porcie: 10 ľudí
Ingrediencie
- 400 g liptovskej salámy
- 250 g kyslej smotany
- 400 g majonézy
- 3 veľké kyslé uhorky
- 2 ks vajcia
- 2 ks cibule
- 1 konzerva hrášku
Nálev:
- 1 čl oleja
- 1 čl horčice
- 2 čl worčestrovej omáčky
- 4 čl práškového cukru
- 2 čl octu
- čierne korenie p.p
- soľ p.p
Postup
- Pripravíme si nálev zmiešaním oleja, horčice, omáčky, cukru a octu.
- Liptovskú salámu si nakrájame na drobné rezančeky a dáme do misky.
- Pridáme k tomu uhorky nakrájané na drobné kúsky, nadrobno nakrájanú cibuľu a natvrdo uvarené vajcia. Pridáme sterilizovaný hrášok a vopred pripravený nálev. Primiešame smotanu a majonézu.
- Dochutíme mletým čiernym korením a soľou podľa chuti.